Årets första nymåne..

Ja denna lilla blogg verkar ju onekligen följa måncykeln.. ett inlägg för varje måne..

nej skoja bara.. men faktiskt jag tänkte att detta inlägg skulle handla om just nymånen.. tror jag gjort ett inlägg om det tidigare.. kommer faktiskt inte ihåg..

och förhoppningsvis så har jag utvecklats så det har tillkommit något nytt till min ritual..

Och det är ju det som är det fina med alla ritualer.. gör det som känns rätt… lyssnar du bara inåt så vet du vad som är rätt för just precis dig..

Men jag tänkte bara lite i korta dra berätta lite om månen så du kanske lättare kommer in i känslan av den om du är ny på detta.. När fullmånen är med oss är vi påverkade av luft och rymd, vi är mer energiska vi ångar på och kanske gör vi mer än vad vi orkar.. Vi nymånen så är vi påverkade av vatten och jord, vi blir naturligt tyngre i kroppen och vi blir lugnare och bejakar den kraft vi har.

Jag personligen gillar nymåne mer än fullmåne.. Jag blir oftast för känslomässigt styr vid fullmåne och har svårt att spara på min energi.. det far åt alla håll och kanter och jag blir ofta jättetrött.

När vi väger in allt detta i ritualen så faller det sig helt naturligt att släppa taget vid fullmåne och manifestera vid nymåne. Att mer komma till sans och se tydligt i stillheten vad du vill skapa inför nästa månvarv och låta energin växa med månen som vid fullmåne når sin pik.. kanske släpper vi taget där eller så ser vi frukten av det vi manifesterat.. himla fint är det i iallafall…

Vi som bevarar kunskap, vi vet att det alltid är bra att bränna lagerblad om en vill dra något till sig.. några av sakerna jag önskar för mig själv är mod att våga följa min egen väg och också ömhet inför livet.. ömhet inför mig själv och andra.. att ha modet att låta hjärtat vara öppet…

 

och sedan så eldar jag upp det…

Detta är en viktig dela av ceremonin för mig.. att sända iväg det.. låta röken stiga och se hur det tas upp av universum.. vackert på nå vis..

Något jag också ofta tar in i en nymåneritual är mantrat ”Jag tillåter mig att utvecklas och förändras” Det är viktigt för mig att ta med just det mantrat då jag väldigt ofta hamnar i situationer då människor har en uppfattning om vem jag är.. eller vad jag tycker.. eller hur jag är.. Om ni visste hur många kommentarer jag får om hur jag är.. och vart människor tror att jag är på väg…och hur djupt jag kan gå in i mig själv.. alltså jösses.. men jag lär mig mycket av människor som tror sig veta något om andra… att en kan inte veta någonting om någon annan människa..

Så efter jag skrivit, eldat.. så är det nog det viktigaste för just mig.. rörelse.. att få dansa, åla, skaka.. genom rörelse hur den en må komma så sänder jag ut min bön.. rörelsebön… för mig är det allt.. ALLT!

Jag hoppas att jag kan inspirera er som läser här att börjar följa månen lite och gör dessa ritualer vid fullmåne och nymåne.. det gör livet lite enklare.. i iallafall för mig.. jag ska idag avsluta en del som jag påbörjade vid årets första Fullmåne och kommer nu avsluta det vid denna årets första nymåne..lite bakvänt men det funkar så här också.. ska bli fantastiskt.. och kallt.. det innefattar ju självklart ett renade dopp.. finns inget som slår det.

Nu hoppas jag bara på is.. att det får bli kallt och vinter.. men jag vet inte hur det går med dom fina träden då.. såg att det börjat knoppa sig på vissa av dem.. vår värld är ur led.. hoppas bara vi har tid att rädda den… men underbara ni.. önskar er en fantastisk fredag och en underbar nymåne..

Kram

Taggat , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *