Den tunna linjen som oktober är…

Jag älskar ju oktober.. på alla sätt och vis..

en känner det.. att skiktet är tunt.. mellan de levande och de döda.. det här är tiden då andra sidan är mest närvarande..känns så fint!

”Denna vecka firar vi också Samhain som är häxans nyår.. vid Samhain kliver dom modiga ner i underjorden och möter mörkret, tar sig djupare och djupare in i själens irrgångar tills de når vintersolståndet och börjar sin vandring uppåt igen.. vi möter våra skuggsidor vid Samhain och är inte rädda för dem utan möter den med mod…”

Dessa ord var från @klockagummansstuga hon beskrevs det så vackert att jag var tvungen att återge det..

Vi sörjer våra döda men på samma gång firar vi deras liv, minns och högaktar.  Vi har en plats här hemma där vi har deras foton.. så vi minns.. varje dag. Imorgon är det allhelgonadagen..då minns vi.. tänder ljus och besöker deras sista viloplats.. vi hedrar och minns.. helgen vi minns våra död..

Vi saknar er.. ni lever så länge vi minns.. så är det.. liv, död, liv..

Naturen håller på att med den slutliga förberedelsen inför vintervilan.. löven faller..doft av kyla, och vi modiga på börjar vår resa.. in i mörkret.. det är en fantastisk tid det här..

Våga dig ner i mörkret.. våga stanna utan att låta det sluka dig.. fira och minns dom som vandrat före dig och hedra deras minne.. minns dom.. omfamna det som nu dör för att till våren kunna leva upp igen.. låt det dö för att kunna leva igen.. det här är hösten för mig.. tiden för förlåtelse, låt de som måste dö..dö och förbered dig för den stora vila för att åter kunna se ljuset när det kommer..

Oktober.. vackra oktober.. din sista dag.. jag kommer sakna dig..

Taggat , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *