Att bada Kallt.

Det här kan nog bli min största utmaning någonsin.. att bada kallt..

så jag kände att jag var tvungen att förbereda mig väl.. hittade denna helt fantastiska bok på bibblan.. Den går verkligen igenom allt! Rekommenderar verkligen om du vill börja med kalla bad att du lånar denna på bibblan eller köper den..

det här är som målbilden för i vinter… men som sagt i denna bok stå det om allt..

Förbered dig mentalt, det är inte så lätt som det kanske låter att bara doppa sig.. för mig är den mentala förberedelsen så otroligt viktig!

Klä dig med lösittande kläder så att du lätt kan byta om, efter badet är det också skönt med kläder du kan röra dig obehindrat i som mjukisbyxor och varm stickad tröja..

Bada inte själv.. nu på hösten kanske det går men när det blir kallare så bada inte själv, hitta en vän som kan bada med dig eller i iallafall följa med dig.. vid kallare vinterbad kan reaktionen bli kraftig efter badet så alltid skönt att ha en vän där.

När det blir kallare så kommer jag använda mig av badskor och använda mössa.. funderar även på vantar då det tråkigt nog inte går att bottna från denna brygga och en måste hålla i sig i stegen… vet inte hur vi ska lösa detta då det kommer bli mycket svårt i vinter… men det löser sig..

 

och väl i vattnet.. ANDAS.. vilket är lättare sagt en gjort… Andningen är nyckeln till klara sitt mål och att stanna i vattnet.. det är ett mycket kraftigt verktyg som kan hjälpa till att kontrollera kylan…

Jag måste jobba på den biten.. hittade detta fantastiska avsnitt och andningsövning för kallbad hos en av mina favorit bodar.. kolla in HÄR och HÄR

Efter badet är det alltid skönt att vara förberedd men varm filt att sitta på.. varma kläder..

Varm dryck är också mycket skönt.. att sitta och dricka varmt te och känna hur kroppen jobbar för att höja temperaturen i kroppen är helt magiskt..

och fikabröd är aldrig fel.. aldrig fel…

Hoppas att denna inlägg kan inspirera fler till att kalla bada i år.. det är ett gyllende tillfälle just nu att bara fortsätta att bada.. doppa dig en gång i veckan så blir det sååå mycket lättar i vinter.. ni kommer få följa min resa här på bloggen.. och jag hoppas verkligen att jag kommer klara av detta.. men i ur och skur ska vi doppa oss.. och ja jag säger oss för utan min vän skulle jag nog aldrig klara av detta… så skaffa dig en badvän, låna boken och ner i kallt vatten.. ha det fin mina vänner men nu måste jag avsluta detta då jag ska swisha iväg till Örebro för att gå på en hej dundrades fest..

Kram

Taggat , , , , , , ,

2 kommentarer till “Att bada Kallt.

  1. Så spännande, ser fram emot att följa detta Projekt!

    1. ja vi får se hur det går… hjälp..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *