Slipa golv och världens godaste ostkrokar…

Ja nu har jag lovat länge att få upp lite bilder här på bloggen om när vi slipade golven.. asså jösses vad vi har kämpat här hemma.. ska självklart visa er..

tänkte att ni kanske vill se hur bedrövliga våra golv var innan..

ja måste nog säga att min kamera förskönar dessa golv lite.. dom var sååå mycket gulare.. helt fruktansvärda..

skulle inte tro att dessa golv någonsin har blivit slipade.. denna gula tjocka lack som var på denna ek parkett.. fy tusan.. men så äntligen var det dax.. vi hyrde maskin på bauhaus.. så himla bra att det går att göra det..

och se under den hemska lacken.. ett så tusan snyggt ek golv.. och tänk att vi faktiskt tänkte lägga nytt golv uppepå.. men det kändes inte ok..

många av er har frågat hur en gör.. och jag ska villigt erkänna att det är min sambo som har slipat mest och kollat upp hur en gör.. men det jag kan del ge är att du börjar med ett grovt slippapper och sedan så jobbar du dig neråt till finare slippapper…

och sedan slipar man i ett speciellt mönster tror jag också.. upp ner.. sidled.. nej jag vet inte.. det får ni googla..

och det tar sin lilla tid.. så här såg det ut efter första grova slipningen…

jag var nöjd redan där.. alltså ser ni va fint!! Jag blev så otroligt paff över att själva mönster på parketten blev som helt annorlunda.. jag förstår ju att det är samma mönster men att färgen är så otroligt avgörande…

och vad han kämpade med golvet.. asså min hjälte.. vi hade fixat med barnvakt.. ni förstår att det går inte att renovera vissa saker med barn i huset.. det gör inte det.. så vi la in högsta växeln och körde på så mycket vi bara kunde trycka in på det dygnet vi hade..

men tillslut så såg vi ljuset i tunneln och när golvet var klart så hade vi bestämt att vi skulle täcka över golven och få upp easy cover på väggarna innan vi oljade golven..

japp ut med papp och upp med väggtäckare..

jag tror inte att jag skulle rekommendera att rusta så här mycket på så här kort tid.. man blir sååå otroligt trött och allt tar så otroligt lång tid..

men med kärlek så går allt.. ni vet det va.. störst av allt är kärleken.

och ostkrokar.. kärlek och ostkrokar.. då går det.. tusan va goda dom här är! Dom absolut godaste ostkrokarna.. dom slår vanliga krokarna med hästlängder..

men sedan vid ca 03.00 så var det dax.. så otroligt trötta.. men har en barnvakt så har en barnvakt.. olja golv.. vi hade valt en vit golv olja från Herdins..

och så här blev det efter första strykningen.. så svårt att återfå färgen på bild men ganska nära hur dom ser ut i verkligheten.. något ljusare..

sedan har det varit ett renoverings kaos sedan dess.. hurtsar i köket.. grejer över allt.. måla lister.. måla fönster… jag ni vet det tar aldrig slut.. strykning efter strykning… list efter list…

Men mitt bästa tips är att budgetera i renoveringen för grejer som du verkligen vill ha.. vi gjorde det och vet ni.. håll i hatten! Här är våran belöning för allt jäkla slit.. vi har som inte köpt en tv på väldigt länge och jag är tusan allergisk mot tv apparater.. hur fula är dom inte… men så såg jag the Frame… och en sån fick det bli..ska bara beställa en vit ram till den så är allt helt fantastiskt…och vet ni mer än så får ni inte se just nu… tavelvägg och inbakad tv ska upp, nya tv bänk ska byggas och en platsbyggd hylla runt fönstren ska upp.. kommer bli så fint.. men ni får se mer när det är klar.. men nu måste jag avsluta detta långa blogginlägg och äta middag med min familj..

Kram

Taggat , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *