Januari peppen.. eller deppen…

Alltså på riktigt.. det här händer alltid mig…

Vinterlovs deppen.. jag mår inte bra av att vara ledig för länge.. jag klarar inte av det.. jag tappar mina rutiner helt och frossar mig totalt i allt som jag inte ska..

för mig börjar det alltid med maten.. jag tappar mina rutiner och börjar äta socker och mjöl.. vilket inte funkar för mig.. sedan tappar orken.. för att jag bara äter skit.. sedan så slutar jag röra på mig.. mer och mer stilla sittande.. mer och mer.. skärm.. mer och mer chips…

och någonstans där.. bland chips, smörgåsar, svällande värkande mage så kommer också mina tankar.. och inte är dom snälla inte…

så jag gör det ända rätta.. tvingar mig själv.. jag tvingar mig själv att gå ut på morgonen för jag behöver röra på mig.. jag behöver sol så otroligt mycket.. jag tvingar mig upp på yoga mattan.. så om det bara är att jag står där och vikar på tårna.. men upp på den varje dag…

jag tvingar mig själv att koppla ner från sociala medier… är så otroligt lätt att fastna och bara scrolla upp och ner när en redan mår dåligt..

sedan hjälper det kanske inte att en råkar färga håret för mörkt och en blev så otroligt missnöjd att jag skulle kunna börja gråta… men tror att jag kanske är lite överkänslig nu med min chips hjärna… men jag håller ut för på tisdag börjar jag jobba igen och tjejerna till skola och förskola… ska bli skönt.. skönt att skrapa bilrutan på morgonen och få tusen frågor om min matlåda på jobbet.. skönt att kunna ta en promenad på jobbet och skönt att vara trött när en lägger sig på kvällen… nej nu måste jag avsluta detta otroligt deppiga inlägg.. det första 2019… så det kan ju bara bli bättre här ifrån eller hur…

kram

Taggat , ,

4 kommentarer till “Januari peppen.. eller deppen…

  1. Jo då, jag känner så väl igen det! Det är precis likadant här. ? Förra gången jag var långledig blev jag så trött på det så jag sa ”aldrig mer”! Nu har jag precis i dagarna börjat vända liiite på det hela, lagat lite bra mat och försökt röra mig lite, men det är så svårt! Japp, det blir bra med jobb, skola och rutiner igen. Och någon gång kanske, kanske man lär sig!? ?

    1. ja du någon gång kanske en gör det.. men till nästa år är vi nog där igen.. ha ha ha 🙂

  2. Jeg bliver lige nødt til at spørge… Jeg ved, du fik den smukke yogamåtte i gave – men hvor er den fra?
    K.h. Natascha

    1. den är från yogia.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *