Att följa sin cykel..

Gör ni det.. följer ni er cykel? Jag känner så starkt att jag måste göra det..

Jag har börjat förbereda mig inför att kunna göra detta.. jag går just nu på minipiller så jag har absolut ingen egen cykel över huvudtaget.. men snart så är det äntligen slut på dessa förbannade hormoner..

och jag kommer få riktig mens igen.. jösse vet hur det var sist.. inte roligt.. värk, migrän.. men dok inte lika mycket pms och dåligt psykiskt mående som med minipiller.. men jag tänker att jag har en annan kost nu.. mycket annorlunda.. och det påverkar ju mycket mina hormoner..

Jag har tänkt att jag ska ta och lära mig billingsmetoden och så kommer jag självklart hålla koll på måncykeln.. ni trodde inget annat va… månen är ju alltid med på ett hörn här hemma..

letar också efter en app som kan hålla lite koll åt mig.. mest för att det är lätt att dokumentera saker i dom.. kollar lite på clue menskalender appen..nån som har någon bra app att rekommendera.. såg att många använder natural cycles men det känns ju jätte läskigt att lita på ett en algoritm.. nej det skulle jag då aldrig våga.. men det är säkert bra för många modiga..

Jag har ju också en jäkla fin sambo som steriliserar sig istället för att jag ska behöva äta vidriga hormoner eller behöva sövas och operera mig för att vi inte ska få fler barn.. kunde önska att fler män tog det ansvaret och bara steriliserade sig så fort en känner just den delen i livet är över.. inga mer barn.. sterilisera dig! Ett så jäkla enkelt ingrepp för en man.. lokalbedövning och ett litet snitt.. så färdigt.. medans vi kvinnor behöver stänga ner ett helt hormonsystem eller faktiskt sövas med narkos och opereras.. värden är så jäkla skev ibland alltså…

Så nu väntar vi bara på kallelsen sen kan jag sluta med hormonerna.. vilken resa det kommer att bli.. jag ser i fram mot det så mycket.. spännande tider väntar.. alla ni som gått från ett långt p-piller ätande får gärna komma med tips hur ni gjorde när ni slutade och era upplevelser.. ska bli så otroligt fantastiskt att få följa min egen cykel.. och passar på att tipsa om en superbra podd att lyssna på om menscykeln och p-piller.. kolla in Fittlife

kram

Taggat ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *