Shinrin yoku

Shinrin-Yoku (森林浴) är en japansk term som betyder att ”ta in skogsatmosfären med alla sinnen” eller bokstavligen att ”skogsbada”.

så det var det vi skulle göra idag.. hon och jag.. hon skulle visst sköta kameran.. och jag måste säga att hon har öga för det där..

och visst är det fantastiskt att vara ute i naturen.. bara gå omkring och andas in hela skogen.. som balsam för själen..

och när en går omkring med ett barn.. jag då hittar en träd i alla olika storlekar..

och svampar.. tror då aldrig att jag hittat så många svampar i hela mitt liv som jag gjort med henne..

Nu måste jag nog säga att det kanske inte blir riktigt skogsbad i dess riktiga mening.. skulle gissa att det ska vara snäppet lugnare och kanske mindre pratande.. eller kanske tystnad i iallafall ca 2 sekunder.. men det kan en inte kräva av denna lilla dam.. nej hon har så mycket att berätta om allt och är så otroligt värdsvan.. så vad kan en göra mer än att lyssna och lära sig..

men vi stannade upp och lyssnade på träden i iallafall.. det är något visst med dom.. stanna upp nästa gång du är i skogen.. lägg handen mot ett träd.. du kanske känner av det.. pulsen i trädet.. livet.. våga testa..

På vägen hem stannade vi till vid kolonilotterna som finns här i Knivsta..

det är så otroligt fin där.. dom lägger ner ett sånt otroligt fin jobb.. ser ni dessa underbara små trädgårdar som skapar..

önskar att jag hade den kunskapen.. men jag läser och försöker lära mig.. en dag då ska jag också ha det så här fint.. vänta ska ni få se..

Det här är en av mina absoluta favoritplatser i Knivsta.. bakom mitt hus är det äng, skog, sjö.. kolonilotter, brukshunds klubb.. närheten till naturen är så vacker och att få följa årstiderna så här är ju fantastiskt.. bara underbar skog.. ser ni… visst är det fantastiskt! Men detta är snart ett minne blått.. för Knivsta kommun tycker att det måste absolut byggas mer fotbollsplaner.. över allt ska dom spela fotboll.. tror det faktiskt är den ända sport som Knivstas politiker tror att det finns… så denna underbara plats kommer förstöras på grund av fotboll.. jag blir så ledsen när jag tänker på det.. inget får vara kvar.. Knivsta kommuns politiker är helt bygg galna och det är med sorg som jag ser på denna plats och jättemånga andra skogar i Knivsta som bara ska hyvlas ner på grund av att det ska byggas.. jag hoppas att dom verkligen kan leva med alla deras ogenomtänkta snabba beslut.. jag skulle inte kunna göra det iallafall..men som tur är så är jag inte politiker… och behöver inte ha detta på mitt samvete…

men vi traskar vidare hem.. och hoppas på att dom kanske ändrar sig.. eller om vi har riktig tur så finns inga pengar till dom där fotbollsplanerna.. men det finns nog alltid pengar till fotboll.. glömde ju det..

nu vet jag att ni är många som kommer maila och fråga om min tröja.. så jag kan berätta redan nu att det är min kära moster som stickat den till mig.. så det finns inget inköpsställe för denna.. tyvärr..

men nu blir det varmt te och en ny bok att fördjupa mig i.. är det någon som läst den? Jag är super pepp i alla fall..önskar er alla en fantastisk lördag och har ni möjligheten.. ta er ut i skogen vi behöver det så mycket mer än va vi tror.. men mer om det en annan gång..

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *