Vi kan göra detta tillsammans..

Ni vet jag oroar mig mycket för vår miljö.. och oroar mig mycket över att jag möter så många människor som faktiskt inte gör ett smack för att minska på sitt avtryck på den här planeten över huvud taget.. bara små rycker lite på axlarna och bara.. ja men du är ju så duktig Anna-Lena.. men vi åt vegetariskt en gång förra månaden ..jag tänker faktiskt köpa närproducerat ekologiskt kött men…detta eviga förklarandet och ursäktandet men ingen förändring… sen träffar jag OFTA människor som har huvudet helt i sanden och har stora problem att ta till sig någonting av att vår planet mår riktigt dåligt.. utan bara helt slår i från sig alla argument och blir bara arga över att jag ens försöker vara mer miljövänlig.. alltså vilket trams jag håller på med..rent av måste håna mig och mina tygpåsar när jag handlar, mina matlådor i glas och plåt.. mitt val att inte äta kött och att minska mitt intag av mejerier till ett minimum..

men vet ni.. jag tycker så synd om dessa människor.. som lixom inte förstår.. att det kommer komma en tid då vi inte längre kommer ha det som vi alltid har haft det..men jag tänkte till alla oss som faktiskt vill göra en förändring nu.. och till alla ni som inte gjort något ännu men är villig att börja göra små förändringar som gör så jättemycket om vi alla bara hjälps åt…

Jag tänkte att jag i mellan åt har lite olika inlägg här på bloggen som tipsar om hur du enkelt kan göra små förändringar i din vardag som gör stor skillnad för vår natur.. vad tror ni om det?

så mitt första inlägg och tips i denna nya kategori här på bloggen blir det enklaste av dom alla.. Ta med TYGPÅSAR när du handlar och TYGPÅSAR till frukten… enkelt va!

och lugn och fin nu alla ni som får nån panik över att jag säger detta.. så resonerar jag runt tygpåsarna..Tygkassarna kräver mycket energi, vatten och kemikalier vid tillverkning än övriga kassar. Men den kan också användas väldigt många gånger. Tygkassen är alltså helt okej om du verkligen använder den i många år. Och den är riktigt bra om den är gjord av tyg som annars skulle kasseras… sååå jag vet att det går åt mycket energi vid tillverkning men som att jag använder dom i mååååånga år så är det det bästa alternativet.. så ok..

men något som jag faktiskt köpt nyligen är dessa tygpåsar till frukten.. känns inte längre ok att ta plastpåsar till frukten och grönsakerna.. alltså dessa är helt fantastiskt bra.. hittade dom på affären där frukt och grönsaker finns.. men om din butik inte har så kan du ju alltid kolla in Jordklok.se där finns massor…

Så det var mitt första tips.. super enkelt.. ha påsarna i bilen eller i ryggsäcken så ni inte glömmer dom..men sedan så glöm inte heller att vi alla måste vara snälla mot oss själv och varandra.. om du.. jag.. glömmer påsarna en dag och måste köpa plast.. så är ju helt ok, vi är inte mer än människor.. bara en vet med sig att jag försöker ju i iallafall.. jag försöker.. så är ju det så jäkla bra!! Att göra lite är sååå mycket bättre än att inte göra något alls..att faktiskt sluta prata om att en ska sluta med ditt och datt och faktiskt försöka börja göra en förändring.. så mina vänner..vi gör det tillsammans.

Kram

Taggat , , , , , , , , ,

3 kommentarer till “Vi kan göra detta tillsammans..

  1. Hej! Så glad jag blev när jag läste detta på din blogg. Har funderat över alternativ till grönsakspåsar i affären o så tipsar du om vart de finns att köpa. Tack jag ska absolut hjälpa vår jord o miljö på denna punkt.

    1. oj va roligt att du gillade inlägget och dessa påsar är verkligen toppen! Se bara till att komma ihåg dom.. det är det som är det svåra… kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *