Det här med att blogga och att instagrama..

Alltså influencer.. har så jäkla dåligt ton i mina öron.. alltså jag förknippar det med allt där som jag inte tycker om.. allt det där som bara triggar folk att konsumera..

Jag funderar ju mycket på det där och vad en använder sin plats i sociala medier till.. alltså jag har ju valt bort många av dom stora kontona och bloggarna för det jag en gång följde dom för är borta.. allt är nästan bara sponsrade inlägg och samarbeten som går ut på att vi ska köpa något..men det blir kanske så.. tråkig är det i iallafall…

men som att jag funderar mycket på sånt så funderar jag ju självklart på min egen del i det hela.. jag gör inga samarbeten eller sponsrade inlägg då jag inte vill helt enkelt.. men jag funderar ju mycket på om jag bidrar till det hela ändå..  jag försöker gör bra inlägg som dessa om KvinnodagenkönsstympningBodyscrubdetox water.

men så gör jag ju samtidigt såna här inlägg..The wild unknown animal Spirit decktips på bra barnböckervart har du köpt alla dina prins?,

No milkÄlskade barnböcker.

Ja det blir ju problematiskt det där.. även i inlägg med mycket diy som dessa Ikea hackdiy dockskåprenovering pågåratt platsbyggd skrivbord så blir det ju självklart frågor som vart har jag köpt tapeterna och vart har du köpt färgen.. vilken färgkod.. och det är så jäkla kul att inspirera men… ja förstår ni mitt dilemma..

ja alltså till och med i detta inlägg så står en Artilleriet påse med i bild.. ja jag tycker att det är så tusan svårt.. ibland när en hittar nån fin bok jag då vill en ju bara tipsa om den.. men blir det bara massa konsument hets? Ja jag måste verkligen fundera på hur jag uttrycker mig och vad jag bloggar om.. det är en svårt att navigera i sociala medier och hitta det en själv kan stå för…men jag känner att jag måste börja utnyttja min plats för lite bättre saker..som jag många gånger önskade att stora bloggare gjorde…

men hur tycker ni? Lämna gärna en kommentar hur ni ser på saken? Och vad tycker ni om min blogg och Instagram.. bidrar jag till köphysterin? Skulle vara så kul att få veta vad ni tycker.. jag är så otroligt kluven i detta…ja många tankar runt detta blir det….

Kram

 

Taggat , , ,

6 kommentarer till “Det här med att blogga och att instagrama..

  1. Du inspirerar, inte hetsar. Tycker vi kan med gott samvete tipsa om en bra bok, vart vi köpt en tapet eller en färgkod. Det är ju något vi har konsumerat och betalt för, inget gratisskräp SOM vi måste hylla till skyarna. För jag TYCker det är lika viktig med motsats, – denna boken var inte min smak. – denna mascaran sitter illa på mig. – Kul med innovation, men kombon gräs- äpplegren och mangoraja är inte min favorit YOGURT. Förstår du mig??

  2. Jag blir själv väldigt ledsen av köphysterin i samhället idag, det är så lätt att trilla dit och hålla på och jämföra sig med andra och vad de har. Visst finns det en hel del på din blogg också, men som du säger det trillar in på alla typer av inlägg. Jag blir lite sorgsen när en bloggare lägger upp ett fint inlägg om att ta vara på de små stunderna, vara snällare mot sig själv eller att strunta i vad man tror andra Tycker och så är de fem första kommentarerna: ”var har du köpt den klänningen/den väskan…”. ? Jag kommer fortsätta följa dig hur som helst, se förbi det där för att jag gillar dig och grundkänslan i din Instagram och blogg. DET ÄR NOG SVÅRT ATT KOMMA IFRÅN köpfokuset idag MEN FÖR MIN DEL UPPSKATTAR JAG ALLA FÖRSÖK. Fint att du uppmärksammar det. ?

    1. ja visst är det så himla svårt.. men så himla sköta att få bekräftat att vi är fler som tycker lika. Kram till dig.

  3. Ha ha, på tal om något annat när jag ändå håller på… Det blir lite tokigt när texten syns i versaler när man skriver en kommentar på din blogg, och sedan konverteras till gemener också när den publiceras. Det är ju väldigt snyggt medan man skriver, men pga autokorrekt och andra inställningar i mobilen och att man inte ser om man skrivit en versal eller gemen så kan det bli en del oavsiktliga betoningar i kommentarerna. ? Det är ju iofs en viss charm i det också, men tyckte ändå jag ville påpeka det. ? Kram på dig!

    1. ok tack för infon.. men vet du.. jag kommer inte kunna fixa det för jag är sååååå super dålig på allt vad hemsida och kod är så jag är bara glad att jag fick till en gästbok.. ha ha ha men jag förstår problemet.. jag tycker lika då det är samma när jag svarar på era kommentarer.. skit drygt är det.. men det kommer vara kvar..

  4. Kloka du, jag håller verkligen HELT med dig. Det är så svårt att få en balans i allt det där, tack för att du tar upp det. Har oxå tyckt att titeln influencer klingar lite dåligt, just med tanke på att väldigt många lägger så stor vikt vid just prylar, kläder och inredning. Det blir för mycket yta och alldeles för lite djup för min skull. Men så tänker jag att det finns ju en hel del som balanserar upp det där väldigt snyggt OXÅ. För mig handlar det om att hitta en gyllene medelväg och om att aldrig gå emot min intuition eller hjärtats väg. Det där impulsiva och det där som egot ofta säger försöker jag sorters bort. Det är nog därför jag tycker om tystnaden så mycket, för då hör jag hjärtats väg mycket bättre. Jag tycker ju, precis som du antar Jag, om vackra kläder och inredning. Men försöker hela tiden att handla medvetet och sådant som jag vet håller länge. Jag tycker att det kan vara bra och inspirerande med samarbete på blogg och Instagram, om de har ett bra budskap och är noga genomtänkta. Dessutom vet jag att den jag följer då faktiskt får lite betalt för Allt arbete som blogg och Instagram faktiskt kräver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *