Färga dina påskägg naturligt..

Vi brukar alltid äta ägg till påsk här hemma, jag försöker ta bort ägg så mycket som det går för mig personligen men barnen gillar det och tycker att det är kul att färga dom till påsk.. så vi brukar göra såhär..

Jag gillar att färga äggen helt naturlig.. dom där pulver färgerna som en kan köpa går bort här hemma..

Vi tänkte använda oss om gurkmeja, rödlök och..

Rödkål! Rödkålen ger en jättefin blå färg. Gurkmeja ger självklart en gul färg och rödlöken ger en brunrosa aktig färg.

Kokas upp löken( eller vad du nu väljer att färga med)med en skvätt vit vinäger eller ättika, vilket hjälper färgen att fästa.

Jag tycker nog att det funkar bäst med ättika men testa dig fram..

Sedan låter du uppkoket ligga tillsammans med äggen över natten..Beroende på hur lång tid du låter äggen ligga i vattnet kan färgen djupna och ändra nyans något…sedan kan du ju dekorera äggen också..

Bind äggen med snöre eller gummisnoddar få till vackra ränder. Fäst ett spetsband runt äggen för ett batikaktigt spetsmönster. Måla på mönster med en vit vaxkrita, så blir det ingen eller mindre färg där du ritat. Dessa saker gör du INNAN du färgar äggen.

Alltså kolla va fantastiskt vackra dom blir.. Jag bara älskar den här matta ytan men om du vill att äggen ska vara blanka så kan du pensla på lite matolja och gnugga in.. blir jätte blankt och fint..färgen blir lite intensivare då..

Vi kom fram till att vi gillar nog dom här blåa mest.. dom vi färgade med rödkålen.. vi använde ca ett halvt huvud rödkål och ca 1 tsk ättika.. ni får prova er fram..

sådär.. ser ni va fina äggen blev..tycker det blir så otroligt fint..önskar er en jättefin påsk och tänk på att skippa fjädrarna va.. ja i år skiter vi i dom..

Kram

Taggat , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *