Min hudvårdsrutin…

Alltså nu måste vi snacka.. hur många av er har en rutin? Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite hur jag gör och vilka steg jag har in min rutin..

Alltså jag älskar hudvård.. det är som min heliga lilla stund bara för mig. Jag är ganska ny i gemet men har nog fått in en ganska bra rutin och jag har faktiskt börja se resultat.. ok.. håll i er nu kommer en närbild på mitt face.. men vi måste ju ta med det..

Ok som ni ser så är jag ganska solskadat som alla barn av 80 talet och ganska många timmar i solariet..mina porer är stora och mycket fina linjer.. ok en del jäkligt djupa linjer.. men dom måste jag bara leva med.. blandhy… Jag skulle verkligen rekommendera Skincity dom har hjälpt mig med allt! Alltså förstå att dom har GRATIS rådgivning och en kan fråga en miljon frågor om hudvård och olika produkter på deras chat eller mail… Jag vill verkligen rekommendera dom.. de har dessutom jättebra.. också gratis, olika tester för att se vilken hudtyp du har.. kolla in skincity.. dom hjälper dig med allt.. ALLT!

Men vi måste ju börja i rätt ände.. alltså det viktigaste enligt mig…

RENGÖRING

Jag använder mig av lite olika rengöring men faller oftast tillbaka på dessa..decleor cleansing milk och tonifying lotion ettrengöringsbalm och en toner.. från Declior som är ett av mina favorit märken.. helt fantastiska! Den kombinationen har jag när jag inte duschar men när jag duschar så passar jag på att köra en dubbel rengöring.. alltså en rengöring i två steg..Det görs i två steg, först använder du dig av en oljebaserad regering sedan tar du en vattenbaserad rengöring.. alltså det är så fantastiskt och en känner sig så jäkla ren i huden.. sedan kan du avsluta med ett micellärt vatten.. för att verkligen dra ur det sista… såååå nice! Så nu har vi rengjort huden så kan vi gå vidare…

EXFOLIERA

Detta steg kanske inte alla vill göra men jag tycker det är verkligen fantastiskt och så skönt att får bort gammal hud och kunna rengöra på djupet, att kunna återfukta och bli av med dom värsta fina linjerna.. Nu måste vi ju ändå reda ut det här lite också.. det finns ju olika sorters exfoliering.. som mekanisk pejlingen, enzympeeling och så syrapeeling. Jag använder mig av syrapeeling.. jag har olika exfolieringar från Paulas Choice . Jag har några olika AHA syror som jag använder och så använder jag BHA men leta er fram till det alternativet som passar just dig..

ok jag får ju faktiskt inte ljuga.. jag exfolierar ju med denna också.. jag torrborstar hela kroppen men har också denna lilla borste till ansiktet.. har bloggat om det innan, ni hittar länken HÄR och där finns också tips på bästa hudvårdspodden om du frågar mig..

ESSENCE WATER

Ja nu funderar du vad det är.. jag du det här är ett viktigt steg.. efter rengöring och exfoliering så förbereder vi huden för  booster och serum med ett essence water.. det som gör huden mer mottaglig för det som komma skall.. jag har länge varit på jakt efter ett bra essence water men tills jag hittat det och har råd ska tilläggas så kör jag på denna Paulas Choice toner jag tycker den funkar jättebra. Men läs gärna lite mer om essence water.

BOOSTER

ok innan vi kan tjofa på serumet så passar vi på att lägga på en booster.. jag har två som jag brukar lägga innan serum.. jag älskar Niacinamide boostern som förminskar mina stora porer och sedan älskar jag också den helt underbara Hyaluron syra booster alltså dessa två är fantastiska. Jag rekommenderar verkligen en booster för det får lite fart på själva rutinen.. du kan självklart ta några droppar av boostern i din ansiktskräm men jag väljer att lägga den ren innan serum..

SERUM

Japp då har vi äntligen kommit fram till serum.. som är livsviktigt! Alltså du måste ha ett serum..så är det bara! Det som hjälper din ansiktskräm att göra jobbet.. ok.. Jag har faktiskt ganska många olika serum.. nån för fukt, en med lite retinol i, en med c-vitamin… lite vad jag vill uppnå med mitt serum.. men ni får testa er fram och kolla runt vilket serum som kanske passar just dig.. kolla HÄR för att lära dig lite mer..

ÖGONKRÄM

Ja ni läste rätt.. tänk va knasig jag är men jag lägger min ögonkräm efter mitt serum.. ja innan min dag/natt kräm… och nej jag smörjer inte bort den, jag låter ögonkrämen få sjunka in innan jag smörjer nästa kräm… Nu till vilka ögonkrämer jag använder…just ögonkrämer är något som är jättesvårt för mig då jag tydligen är ganska känslig runt ögonen.. så jag är ganska rädd att köpa nån dyr ögonkräm för att sedan bara få kasta den.. men jag har haft tur och fått ganska mycket prover från skincity när jag beställt varor från dom.. så jag kör på dessa prover tills jag vågar mig på en ny ögonkräm..

DAGKRÄM/NATTKRÄM

Ok nu har vi kommit fram till själva dagkräm/nattkräm steget, jag använder mig nästan uteslutande av olika fuktkrämen, och en från Origins som är lite mer anti age. Detta steg kan jag inte rekommendera någon specifik kräm då ni måste hitta den som passar just er.. Men något som jag måste säga är att om ni inte har något solskydd i er dagkräm så måste ni ha SPF efter dagkrämen!! Jag gillar när solskyddet redan finns i dagkrämen men om det inte finns så rekommenderar jag Paulas choice extra care non-greasy SPF 50 den kladdar inte kan användas på både kropp och ansikte.

MASK

Ja om vi hade fortsatt på dagrutinen så hade detta steg varit smink skulle jag gissa på men som att jag inte sminkar mig så forsätter vi på kvällsrutinen. När jag gör min kvällsrutin som lägger jag en mask efter min EXFOLIERING så detta blir alltså innan booster, serum och nattkräm. Som ni ser så finns det ju en uppsjö olika masker med massa olika ändamål.. det är bara att testa sig fram. Du kommer att hitta dina favoriter jag lovar.. jag ska rekommendera en mask..

Håll i er nu för oj va denna är bra.. Kiehl´s ultra facial overnight gasque alltså denna goding är helt otrolig.. den gör jobbet över natten.. men…ett stort men. Den är kladdig till tusen och sedan lägger den sig som en vattenavvisande hinna på huden, den är nog inte för alla men jag älskar den! Jag har kommit på ett jättebra knep med denna, ta en mycket liten klick och smörj den mer som en nattkräm.. inte så tjockt som en mask.. då är den helt galet bra!

sen måste jag ju bara säga detta så det är sagt.. om ni har burkar med kräm så ska ni använda en spatel!! Ja så är det annars blir det bara massa bacillusker i burken och krämen.. nej det vill vi inte så vi tar kräm med spatel.. ja det gör vi!

ok jag måste bara rekommendera denna också.. alltså kanske bästa masken om jag tänker efter.. Origins drink up intensive overnight mask jag använder nästan denna mask som nattkräm.. jag älskar den.. och jag älskar märket Origins men tusan lite dyrt för mig alltså.. men deras produkter tycker jag är jättebra.

Sen som sista steg så måste en ju ta hand om huden inifrån.. alltså så är det faktiskt.. jag är helt beroende av detta te.. Pukka cleanse. Detta te håller alla mina små blemmor i schack, sedan så kan en ju inte säga det nog men drick vatten. Så där mina vänner så ser min rutin ut.. Jag hoppas att det här inlägget har hjälp några av er, för jag kommer ihåg att just hur en ska lägga upp sin rutin var något som jag ville ha hjälp med i början.. Så vi tar det igen som en sammanfattning..

RENGÖRING

EXFOLIERA

ESSENCEWATER

                                                                          (MASK kvällsrutin)

BOOSTER

SERUM

DAG/NATT KRÄM

(SPF dagrutin)

Sedan tänkte jag släppa några till blogginlägg om hudvård men då lite mer ingående, om t.ex olika serum och exfoliering, vilka en kan blanda och vilka som kanske inte är nån bra kombination…. hur får en det bästa glowet? Vad tror ni om det? Jag är ju bara en mycket glad amatör som lärt mig nästan allt jag vet från nätet.. så här kommer också mina tips på bra information om hudvård.. Alltså bästa bästa Skincity och bästa bästa bästa Annica Forsgren här måste jag säga att jag har lärt mig nästan allt.. sedan så lyssnar jag också på Under huden och har till viss del också börjat lyssna på The Routine med Emma & Gustav på Instagram följer jag en jäkligt inspirerande tjej som också är så bjussig och delar med sig om många tips och råd.. in och följ leyglow 

ok men men vill ni ha ett sista tips då..

alltså denna lilla goding piggar ju upp vilken tråkig dag som helt.. en lite klick av denna i din dagkräm eller bara lite på kindbenen.. ja lite fake glow är aldrig fel. Jag undrar också en sak.. jo jag har tänkt att konvertera hela min hudvårdsrutin till en helt ekologisk, så eftersom mina krämer tar slut så kommer jag försöka hitta ett alternativ på den ekologiska och förhoppningsvis lite mer giftfria sidan.. vad tror ni om det? Skulle ni tycka att det var kul att följa den resan? Men nu får detta superlånga inlägg om min hudvårdsrutin komma till ett slut.. hoppas ni gillade det!

Kram

 

Taggat , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *