Att hänga i Stellas rum och funderingar runt barnleksaker.

Jag gillar min dotter Stellas rum så mycket.. alltså tycker vi fick till det så otroligt snyggt men färgerna och den underbara tapeten som jag suktat efter sååå länge.. tydligen ska den sluta tillverkas så himla tur att jag han få upp den på väggarna innan dess..

Hur mycket leksaker kan ett barn ha? Jag vet inte vart allt kommer ifrån men två gånger om året så rensar vi i allfall.. sånt som inte används skänker vi och sånt som är trasigt slängs.. alltså det är ett måste med tre barn..

Vi har verkligen försökt komma ifrån att bara spontanköpa saker till barnen.. ja och till oss själva också.. men till barnens födelsedagar eller jul så brukar jag försöka att tänka till en extra gång vad dom verkligen behöver.. vad som dom verkligen skulle tycka vara kul..

alltså det kan ju vara svårt som barn och veta vad en ska önska sig när alla leksakskatalogerna bara väller in med massa skit leksaker..som dom självklart vill ha.. men det finns ju massa bra alternativ till dom stora leksakskedjorna..

Sedan tycker jag att ett bra alternativ är att faktiskt köpa begagnat och spara lite på vår lilla planet.. vi köpte denna tv begagnad på blocket.. det var en sån med dvd spelare i.. helt perfekt! Sen ska dom få vid  senare tillfälle mitt gamla tv-spel som present..

om jag ska vara ärlig så vet jag inte vem som nyttjar den här lilla fantastiska tvn mest.. kanske mamman i huset…

men jag kan som inte slita mig från denna film.. älskar Ponyo!!

Ja det kan nog vara så att det här är mitt favoritrum i hela huset.. lugnet i det här rummet är så speciellt.. även om det dräller av saker överallt så är det ändå så mysigt på nå vis.. men det är väl just det.. det ska väl drälla av saker i ett barnrum.. inte vara så där Instagram fixat.. men jag undrar en sak.. skulle ni vilja att jag knåpar ihop lite olika inlägg om tips på bra barnpresenter? Lite mer ”buy less choose well” tänk över dom inläggen… Ni kan väl skriva lite nedanför vad vi tycker om den iden..

Ha det fint nu, själv ska jag titta klart på Ponyo…

Kram

 

Taggat , , , , , , ,

11 kommentarer till “Att hänga i Stellas rum och funderingar runt barnleksaker.

 1. FANTASTISK tapet!!! ??✨

  1. ja visst är den!

 2. Så fint! jag blir så Inspirerad av att börja blogga och jag sKa, Måste bara komma igång. Och ja! Skriv Tips om barnpresenter… !

  1. Ja va roligt! Börja blogga, jag tycker det är så jäkla roligt.. jag får utlopp för mitt intresse för fotografi och får verkligen träna mig på att skriva text som jag inte är så duktig på men det tar sig.. kram

 3. Absolut! En jättebra idé.
  Jag köper oftast fem presenter till födelsedag och fem klappar till jul. Jag har som tanke att köpa minst 50%begagnat, det har jag gjort Sen min dotter föddes. Samma med kläder. Det känns så bra i hjärtat och för miljön.

  1. Ja visst ska det göra det, och jag tycker verkligen att din ide om 50% ska vara begagnat var en superbra ide! den tror jag att vi ska börja tillämpa direkt här hemma.. tack för jättebra tips.

 4. Vi försöker tänka likadant, mycket begagnat och väl valt men alltså det blir ju en hel del skit ändå ?? läser gärna ett sånt inlägg! ?

  1. Ja det blir ju lätt massa skit.. och många gånger kanske barnen får massa skit från andra som man kanske inte direkt hade köpt själv.. men vad ska en gör då.. jag ska börja jobba på ett inlägg om bra leksaker här framöver..kram

   1. haha ja tyvärr fast vi skriver önskelistor kan annat ges, men vi köper nästan bara i andra hand, eller eko, dock har sonen börjat få veckopeng och då vill han bara gå till ”klomaskinen” och där är det bara plastiga skitgrejer, vi peppar honom på vad han kan köpa om han sparar istället, en gång blev det en superfin sparkanin från loppis så det kanske reder ut sig 😉 Tack för fin inspiration här och på insta :-*

 5. Åh jeg går i akkuratt samme tankebaner som deg angående leker til barna. Jeg forstår ikke hvor alt kommer i fra. Renser ut en del og gir til second hand så godt det går. forsöker også selv å kjöpe til de på second hand (både bra for miljö og lommeboken) men det blir jo enda mye når de får av slekt og venner etc.

  1. ja det är inte lätt, men jag ska försöka knåpa ihop ett inlägg om mina bästa tips och om mina bästa inköpsställen.. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *