Att platsbygga ett skrivbord.

Jag tänkte att jag skulle visa er hur vi gjorde när vi byggde skrivborden till barnen rum..

min sambo sågade till alla bitarna som behövdes i mdf och så svarvade han själva skrivbordsskivan.. blir så snyggt med fasad kant tycker jag..

sen ska det limmas..

och skruvas..

och borras…

Vi köpte benen på ikea, tycker dessa är så snyggt svängda.

och så skruvas det igen…

så där ja.. sen får en testa att den funkar och att en är nöjd med höjden.. och det här ser ju fin fint ut… nu så är det dax att spackla..

använde nåt vanligt snickerispackel från byggvaruhuset..

alltså det lönar sig verkligen att spackla flera gånger och låta det torka mellan gångerna, slutresultatet blir så mycket snyggare..

sådär.. sen måste en slipa ner allt överflödigt spackel sedan är det dax att måla..

vi valde att måla skrivbordet i samma färg som panelen i Stella rum, älskar denna färg alltså. Nordsjös Dark dijon.. har bloggat om den tidigare kolla Här

sen är det bara att rolla på.. jag använder skumgummiroller.. alltså så bra till allt!

 Tror vi klarade oss med ca 2 strykningar och då grundade vi inget alls, nordsjös professionella snickerifärg är så jäkla bra alltså.. jag kommer nog aldrig köpa någon annan färg.. medans färgen torkar så kan vi ju kolla in stolen jag köpte till skrivbordet..

Jag ville ha en stol som gick att ställa in helt under skrivbordet då rummen på övervåningen inte är så stora så sparar det lite plats..

Jag tycker dom är så otroligt fina dessa pallar, vi har gjort lika lösning i båda barnrummen, helt perfekt om du frågar mig.. pallarna har jag beställt hos Udda Tina

så nu är skrivbordet färdigt och behöver bara fästas i väggen med vinkel järn..men det överlåter jag till min sambo då jag inte skulle kunna skruva upp något rakt om så mitt liv hängde på det…

så vad tycker ni? Visst blev det himla fint.. vi är så supernöjda med denna lösning och det tynger inte ner rummet som skrivbord lätt kan göra utan allt känns fortfarande rymligt. Detta är verkligen ett jättebra tips att bygga avlastningsytor på detta vis, vi kommer bygga en liknande lösning nere i hallen men då inte lika djup bordsskiva då det mest ska vara för nycklar mobil, post.. ja ni vet sånt som dräller i hallen… men hoppas att ni har fått lite inspiration.

Kram

 

Taggat , , , , , , , , ,

3 kommentarer till “Att platsbygga ett skrivbord.

  1. Men såååå himla Snyggt! Tack för inspiration tills vi ska renovera dotterns rum här hemma 🙂 och tack för att du delar med dig i din fina Blogg!

    1. jätteroligt att kunna inspirera.. tack och hoppas ni lyckas bra med renoveringen.

  2. […] där.. även i inlägg med mycket diy som dessa Ikea hack, diy dockskåp, renovering pågår, att platsbyggd skrivbord så blir det ju självklart frågor som vart har jag köpt tapeterna och vart har du köpt […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *