Älskade barnböcker! Tips på dom bästa barnböckerna.

Vi läser mycket här hemma och jag älskar det.. hinner inte läsa så mycket för egen del men högläsning för barnen blir det..

vi har plöjt genom en helt del på sistone.. massa julklapps böcker också..

Tänkte att ni kanske ville ha lite tips på jättebra böcker att läsa men också för er som inte har barn.. kanske få världens bästa present tips.. eller varför inte läsa dom själv. Tycker barnböckerna nu är så himla bra.. men dom ovan då.. alltså favoriter här hemma! Fantastisk fakta om djur och Fantastisk fakta om djur från förr av Maja Säfström böckerna är så otroligt vackra och jag har lärt mig massor från dom böckerna.. visste ni att bläckfiskar har fler hjärnceller än människor och att dom kan känna smak och lukt med armarna..

Sen har vi God natt sagor för rebell tjejer jag behöver nog inte skriva varför denna bok är ett måste till alla barn..

Min lästa dotter älskar att läsa roliga historier och gåtor.. Vi köpte dessa i julklapp till henne just för att hon ska hålla igång läsningen. Ibland så är det tungt att läsa kapitel efter kapitel när en är 8 år.. men dom här böckerna kan hon springa och läsa i lite då och då.. dom skapar verkligen läslust hos henne.. jag rekommenderar dom verkligen.. en himla massa roliga historier och en himla massa gåtor

Jag måste bara flika in här med Ebba och Didrik jag hittade dom hemma hos min mamma.. hon som aldrig slänger något vilket jag är glad för. Vi har inte läst dessa men tror nog min älsta tjej kommer gilla dessa.. vet att jag gjorde det..

Här ligger några riktigt härliga böcker.. Fislandet alltså hur fin och illustrationer av Anna lleby som är magiska, något som också är magiskt är Alice i underlandet med Tove Jansson som illustratör.. alltså det är så perfekt!  Kalle och chokladfabriken behöver kanske inte någon presentation.. Roald Dahl är en av mina absoluta favoriter..

Jag vet att jag blev helt tagen av den här boken när jag var liten.. jag läste den aldrig själv för jag kunde aldrig koncentrera mig länge nog men min mamma läste för mig och jag älskade den.. jag vill så läsa den för mina tjejer men jag måste nog vänta lite till.. den är ju lite läskig..

sen såg ni dom här också.. alltså vi har bara hunnit läsa Ishavspiraterna och den är så otroligt fin, vi läste den som nattbok och alla tjejerna gillade den.. otroligt spännande.. vi ska läsa ut några andra böcker nu som också är så otroligt spännande innan vi börjar med Det tunna svärdet men serien som vi läser nu som vi alla bara älskar är…

Jakten på Jack eller vi har läst den och serien efter som heter Spådommen om Jack, den innehåller fyra stycken böcker.drakar i globen , bergstroll på slottetsjöodjur i slussen och demoner i stadshuset  vi har nu börjat med sista serien som heter Jacks förbannelse, den innehåller också fyra delar Vampyrer på sergelstorg , jättar vid Kaknästornet  ,näcken i Riddarfjärden  och sista odjur på grönalund. Vi plöjer verkligen dessa böcker, alla tjejerna älskar dom och vi föräldrar också.. kapitlen är korta och slutar alltid så jättespännande så en måste alltid läsa två eller tre kapitel, sedan är ju miljöerna så underbara, Martin Olczak kan verkligen beskriva platser så en lever sig in.. ja barnen och vi föräldrar älskar dessa.. perfekta att läsa på ett sommarlov.

sedan till dom sista böckerna i mitt lilla boktips.. Flickan och havet alltså tusan va jag gillade den här boken.. den är nog för större barn men vi läste den på kvällen och visst vi fick stoppa och förklara och diskutera och vad som hände och varför och så men har ni en nio till kanske tolv åring hemma så kommer dom att älska den! Det magiska hjärtat är också en sån bok för äldre nio till tolv men alltså vi läste den och alla tyckte den var Såå spännande hur skulle det gå.. skulle kompisen få ett nytt hjärta eller skulle hon dö.. ja ni gör ju hur spännande är inte det… Sedan så kan jag ju inte ha boktips utan att nämna Mademoiselle Oiseau alltså helt fantastiska på alla de sätt och vis,En fantastisk, härlig saga om vänskapen mellan en liten flicka och en tidlös dam, om livet och kärleken och drömmarna. Om det som är sant och det som är nästan-sant, och om allt det som nästan är för bra för att vara sant men likväl är sant ändå. Mademoiselle Oiseau är också en serie men vi har bara läst den första boken men ska snart börja på den nästa mademoiselle Oiseau kommer tillbaka och Mademoiselle Oiseau och landet Argentine

Hoppas nu att ni fått bra tips på böcker som kan väcka läslusten, jag har inget samarbete med adlibris utan vill bara tipsa om alla dessa böcker då jag verkligen verkligen tycker att det är så fantastiskt viktigt att alla våra barn läser.. Vi här hemma brukar som inte bry oss så jättemycket om vad det är för åldersgrupp som boken riktar sig till.. vi brukar läsa det mesta.

Men som sagt hoppas att läslusten väcks och om någon av er har något bra boktips lämna gärna en kommentar här nedan..

Kram

 

 

Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Älskade barnböcker! Tips på dom bästa barnböckerna.

  1. […] sugen å att läsa.. får visa den sen.. val ni ha fler boktips så kan ni kolla in det här inlägget där hittar du massa fina […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *