C-vitaminens drottning.. Nyponet

Jösses va många som var intresserade av min nyponshot som jag skrev om på instagram.. jag lovade ju ett inlägg om det så här kommer det..

Börja med att plocka ca 1L nypon..

finns massa olika sorters nypon men det spelar ingen roll vilken sort du väljer.. bara plocka dom som finns i din närhet..alla är lika fulla med C-vitamin..

sedan rensar du från blad och kvistar..

sedan på med ca 3-4 dl vatten..

note to self.. rengör blender till nästa blogginlägg…

Medans blendern går så vill jag bara passa på å visa senaste bibblan fynden.. kan en göra annat än att älska bibblan… ni kanske märker av ett nytt fritidsintresse här hemma.. kommer mer om det på bloggen… natur..

men guuu ser ni färgen.. alltså detta är helt fantastiskt!!!

Sila sedan allt i en finmaskig sil… bara mosa på..

tycker till och med att man ser på färgen att det helt otroligt med c-vitamin i denna fantastiska kräm..

sedan så ska krämen delas upp i iskuber.. men när alla iskubsformar är upptagna med skruvar i så får det funka med dessa gamla iskubs plastpåsar.. fick spä krämen med ca 4 dl vatten till.. annars hade purén aldrig gått ner…

och mer än så är det inte.. färska nypon hela året.. bara tjoffa ner i smoothin och få en rejäl c-vitamin boost.. kan inte bli bättre. Om ni undrar vart jag hittat receptet så måste jag säga.. kommer inte ihåg.. någonstans på nätet skulle jag gissa…

Så ger er ut och plocka lite nypon i helgen.. det fullkomligt dignar av dom just nu.. Nej mina vänner nu måste jag sluta skriva och börja packa min lilla väska med te och badgrejer för snart ska jag iväg och bada kallt..

Ha det fin, och krama om varandra i helgen.. själv ska jag jobba..

Kram

Taggat , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *