Nada akupunktur…

Ni vet ju att jag kan ge NADA akupunktur.. och vad är det då tänker ni…

jo…NADA-akupunktur är en standardiserad form av öronakupunktur som används i många länder. NADA används ofta vid alkohol- och narkotikaberoende pga dess positiva effekter på abstinenssymtom så som oro, ångest och sömnproblem.

Vid varje NADA-behandling ges samma fem punkter i båda öronen. Genom att träffa nerver i örat triggar man olika system i kroppen som t ex endorfinsystemet. NADA påverkar i högre grad parasympatiska systemet än sympatiska, dvs det system som aktiveras när kroppen är i vila och inte stressad. En aktivering av det parasympatiska nervsystemet innebär att hjärnverksamheten minskar..

De studier som gjorts har inte visat att NADA har effekt på beroende. Däremot har flera studier kunnat påvisa att NADA har god effekt på oro, ångest, nedstämdhet och sömnproblem.

En dag ska ska jag ta mig iväg och gå hela kursen för öronakupunktur, för punkterna i hela örat.. jag tror på detta helt fullt ut.. jag har sett hur det fungerar! Jag fullkomligt älskar ju NADA akupunktur för det fungerar så otroligt bra… Öronakupunktur är en enkel form av akupunktur, den har använts i Kina sedan tusentals år tillbaks, och används nu dagligen med goda resultat, både inom svensk och internationell sjukvård.

Om ditt hjärta klappar för kinesologi så är det här en liten förklaring av dom 5 punkterna som vi använder vid NADA akupunktur enligt kinesologi..

  • Sympaticus  har en avslappnande funktion och kan användas vid smärta i inre organ. Som tex diffus smärta, magsår och förlossningssmärtor.  
  • Shen Men lindrar oro och nervositet. Punkten översätts till ”andens port”. Den kan användas vid värk i kroppen, för att sänka överskott av yang t ex vid högt blodtryck, vid insomnia och för att dra ut hetta ur kroppen.
  • Njuren  ger näring åt njurens vätskor. Den stärker jing d v s skelettet, fyller upp märg och förbättrar hörsel. Punkten kan användas vid huvudvärk, insomnia, yrsel och oregelbunden mens.
  • Levern ger ett fritt flöde åt leverns qi. Den harmoniserar magen, ger näring åt senor och aktiverar blodcirkulationen. Om leverenergin är i harmoni ökar den känslomässiga balansen vilket ger bättre självförtroende.
  •  Lungan  tonifierar qi i lungan. Den lugnar astma, skingrar hetta samt underlättar problem i hud och hår. Den kan användas vid astma, symptom från matsmältningsorganen, feber osv. Denna punkt verkar också för psykisk balans speciellt vid känsla av sorg.

ear

Nu lever jag med en underbar människa som ofta får migrän.. och vet ni vad som fungerar alldeles utmärkt just på migrän.. NADA såklart…jag vet inte om ni lever med en människa som du kan vara dig själv med fullt ut eller inte.. men jag gör det i iallafall.. han låter mig vara mig och han ställer upp på alla mina upptåg med healing i alla former.. hur jag älskar denna man.

Nej nu ska jag försöka knåpa ihop den perfekta spellistan till nästa akupunktur behandling av min kära sambo och beställa lite nya akupunktur nålar… hoppas ni alla har det fint och så ses vi snart..

Kram

Taggat , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *