Att våga lyssna till den vilda kvinnan…

Det har varit mycket på sistone..

Extremt mycket på jobbet.. ja.. ni vet när en står med axlarna uppe vid öronen..

då kryper jag in i mitt skal.. kopplar ner.. försvinner från allt socialt… men jag är ju en kräfta också..

jag kopplar upp mig mot min inre vilda kvinna… så är det.. när stressen är för hög då hör jag henne och jag vet precis vad jag måste göra för att rädda mig…

det gör ni också om ni bara hör henne… Jag tror att vi alla behöver olika saker för att läka när vi börja spricka så där fint i kanterna..

Jag behöver rörelse i olika former.. jag rör mig som min kropp vill.. yoga tänker ni.. ja visst till viss del men jag kan inte dom ”rätta” yoga rörelserna utan jag låter mer min kropp bestämma…

Andas.. att andas.. att verkligen andas… har ni testat.. om inte så rekommenderar jag att ni börjar med någon form av guidad andnings övning.. jag måste nästan alltid ha det när stressen är för stor annars springer hjärnan iväg med mig… tipsar om bästa yogapodden om du frågar mig Yogawifeinlife podden.

Många av er kanske bara tänker.. men va pratar människan om.. vild kvinna.. va? Hon är ju galen… Jag förstår att det kanske är förvirrande för många av er som aldrig tänk i dom termerna förut.. men när jag säger vild kvinna så är det att jag kopplar upp mig till den visdom vi kvinnor har.. som bara finns där lagrad i våra kroppar… vi har sån otrolig visdom.. som vi vart tvungna att glömt bort.. som vi inte längre använder.. tänk tex när vi föder barn.. vi vet.. vi vet exakt ur vi ska göra och hur vi ska sköta om barnet. Ingen behöver säga något… vi bara vet… helt otroligt är det…

och vet ni.. så är det med så otroligt mycket.. vet vet.. vi har så otroligt mycket kunskap i kroppen om vi bara vågar stanna upp och lyssna..vi vad vi ska göra i så många situationer… om bara fler vågade lyssna mer inåt och sluta titta så förbannat mycket utåt…

Så vad tycker ni… är det någon där ute som också lyssnar till sin vilda kvinna…skulle vara kul att höra från er..

Mitt tips till er som inte ännu förstår vad jag pratar om.. börja med göra en spellista med lite olika musik som väcker någon slags känsla i dig.. vad som.. behöver absolut inte vara nån flummig yoga musik som kan göra en tokig.. nej hitta din melodi.. hitta vad som får din inre trumma att vakna…

Ibland behöver jag väcka mina sinnen med doft.. om du inte riktigt har koll på dina eteriska dofter så börja med att köpa en färdig blandad variant.. funkar toppen!

Och sen bara rör på dig… rör dig som kroppen vill.. låt om du vill… bara gör…eller bara vara stilla.. om du vågar lyssna så kommer hon viska eller kanske vråla till dig vad du ska gör.. känns det läskig.. konstigt.. pinsamt.. du behöver du verkligen det här..bara gör.. testa.. jag lovar att du kommer stå i din kraft så mycket starkare efteråt och bara känna dig så otroligt grundad.. och det låter ju flummigt med grundad..för mig när jag säger grundad så menar jag trygg.. trygg i dig själv.

Så lova mig att hitta en tid för dig själv denna vecka.. då du börjar lära känna din inre ur kvinna..

Kram

Taggat , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *