Bästa granolan och boktips i mitt ack så bruna kök..och 4-7-8-metoden.

Ja det är så jäkla brunt mitt kök.. mitt fantastiska 70-tals kök.. med nån renovering av köksluckor under 90-talet.. ja ni förstår…

men en får jobba med det en har.. så en duk som kanske smälter in lite bättre till det helt otroligt jobbiga kork och plastgolvet… jag är så trött på det.. men det fungerar alldeles utmärkt så det får hänga kvar ett tag till…

så nu när jag gnällt klart om mitt kök så ska jag berätta att idag så kom jag äntligen ihåg att göra granolan i tid… en lär ju göra det tidigt på morgonen då det tar ganska lång tid i ugnen.. min absoluta favorit granola kommer från Food pharmacy

bästa receptet om du frågar mig.. men jag byter ut linfrön mot chiafrön och så brukar jag tjoffa i lite havregryn också.. Igår på Instagram la jag ut denna bild på min storie…

Jag skrev att jag stannade upp och andades mellan alla olika turer jag hade igår med tandläkare, möte, vårdcentar.. ja ni vet dagar då livet snurrar på ganska så fort…

Ni var så många som skrev till mig och att ni ibland tycker livet är tufft och att ni ofta glömmer att stanna upp och just andas.. jag blir så otroligt ledsen att läsa allt detta och tänkte att jag kan tipsa om en andnings övning som jag brukar göra… alltså jag vet inte om det är rätt så chill nu alla yogisar och andningsexperter som läser detta…

jag tänker att bättre att en djupandas några gånger om dagen än inte alls.. så med det sagt här kommer mitt tips..

1. slut ögonen och andas ut

2. Andas in ljudlöst långsamt genom näsan så djupt andetag du kan i 4 sek

3. Håll andan i 7 sek eller så långt du kan utan att det börjar kännas ansträngt.

4. andas ut genom näsan 8 sekunder

5. upprepa total 4 gånger och sista gången frusta ut det sista andetaget genom munnen med ett typ woshljud…och riktigt töm lungorna..

Lärde mig den andningstekninken nån gång för att somna fortare.. då skulle en också tänka på att ha tungspetsen upp mot domen.. mot framtänderna.. tror metoden kallas för 4-7-8 metoden eller något sånt.. ja ja den fungerar i alla fall mycket bra för mig när min andning ligger uppe i mina axlar..och lätt att komma ihåg också.. 4-7-8.. hoppas ni tester.. men nu åter till mitt bruna kök… här på bordet ser ni några av mina absoluta favorit böcker just nu… jag har som tappat lusten till mat.. äter bara samma och samma.. har börja sätta upp för hårda regler för mig själv om vad jag får och inte får äta.. och det mår jag inte bra av.. så nu ner i böckerna för att hitta ny inspiration..

Den här köpte jag för ganska länge sedan men den har som blivit liggande bara.. men nu känner jag mig jäkligt pepp över denna New Green Protein.. ska bli spännande att läsa denna..det har också nyligen kommit ut en bok från Stig Bengmark som jag sååå mycket vill ha.. nästa månad då ska jag unna mig den..

Nepp mina kära bloggläsare nu måste jag ta och avsluta detta lite spretiga och helt spontana inlägg för jag har en telefontid inbokad.. endokrina mottagningen ska ringa om mina provsvar för min knöl i sköldskörteln.. så nu får vi se.. bara struma eller om det är något mer… ha det fint så ses vi en annan dag…

Kram

Taggat , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer till “Bästa granolan och boktips i mitt ack så bruna kök..och 4-7-8-metoden.

  1. Tack för TIPSEt på andningsövningen! Ska försöka prova det. Jag älskar också att läsa om mat som är bra för kroppen och har Stig Bengmark som lite av en husgud. ? Försöker och försöker få i familjen mer nyttiga fibrer och mjölksyrabakterier! Hoppas du fick positivt besked från endokrina mottagningen. Kram ?

    1. ja testa andningsövningen.. jag tycker den är så jäkla bra! Bara att bli mer medveten om sin andning gör ju så mycket! ja alltså den boken.. åååå va jag vill ha den.. Stig Bengmark är så bra!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *