Amaryllisens dag 2018

idag är det Amaryllisens dag.. den vackraste av blommor..

Jag tycker nog att dessa är dom vackraste.. rödvita.. kommer ju aldrig ihåg vad dom heter.. Jag fyndade denna underbart vackra på Ica.. ibland har en tur..

eller jag fyndade några stycken.. alltså en kan inte få för få amaryllisar.. det ska ni veta! Vill ni ha lite tips på hur en tar bäst han dom sin kära lilla blomma då..ja tänkte väl det…

Amaryllis kan placeras i fönster men helst en bit in i rummet.

Vattna sparsamt. När du har tagit hem din amarylls ge den vatten och fortsätt sedan att vattna sparsamt.
vattna gärna amaryllisen underifrån, tex. på fat eller i en ytterkruka.

Efter blomningen ökas vattningen

Blir amaryllisstängeln för lång och vinglig i krukan går det bra att skära av den och sätta den i en hög vas precis som man gör med andra snittblommor.

För längsta möjliga hållbarhet på snittamaryllis, ge amaryllisen rumstempererat vatten och byt vatten ofta för då kan amaryllisen stå sig mellan 12 och 15 dagar i vasen.

Under sommarhalvåret kan amaryllisen gärna placeras utomhus och skötas som en vanlig krukväxt.Innan frosten kommer tas krukan in, vattningen minskas för att upphöra i oktober-november. Bladen vissnar nu sakta ner och löken går i vila. Den bör under viloperioden stå svalt i minst 9 veckor i en temperatur på runt 13° C. I år har jag verkligen bestämt mig för att jag ska försöka spara alla mina amaryllisar.. helt galet att köpa nya varje år.. nej det får det vara slut med…

önskar er alla en underbar dag och unna er en vacker amaryllis idag.. det är ni värda!

Kram

 

Taggat , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *