Palmolja, pepparkakor och att köpa böcker på loppis…

Idag gav jag efter.. ok ok vi ska köpa pepparkakor idag…och barnet jublar..

men så där inne på Willys så slår det mig.. det är ju palmolja i varenda jäkla pepparkaka.. jag vänder och vrider på alla förpackningar.. men palmolja i alla pepparkakor..

men så finner jag ett företag som faktiskt har tagit ansvar.. TACK Göteborgs kex!!! Tycker att detta är helt åt skogen  men så otroligt glad ett det fanns en pepparkaka som inte har palmolja i sig.. så detta år kommer jag i allfall använda min konsumentmakt och inte köpa några pepparkakor med palmolja i.. asså skäms ni övriga!!

ja nu förstår jag ju att jag kommer få kommentarer som att du kan ju faktiskt baka pepparkakor och att det är mer miljövänligt än att köpa.. och jo självklart är det så men jag är en trebarns mor som jobbar och sliter och slår knut på mig själv som det är.. så tyvärr ibland måste en kvinna ta den lätta vägen att helt enkelt köpa pepparkakor men då kan ju i iallafall denna kvinna välja rätt pepparkakor.. och inte välja dom med palmolja i för palmolja är en så otrolig miljöbov och jag tycker verkligen att en ska försöka välja bort det så mycket som det bara går..

och när jag ändå tjatar om miljön.. som jag ofta gör nu förtiden så vill jag passa på och tipsa om att köpa second hand.. ett av mina absoluta bästa tips till jul nu är att köp saker på loppis..

Böcker..alltså det är så fantastiskt lätt att hitta böcker på loppis.. som oftast är i jättebra skick och billiga.. jag köper nu nästan helt uteslutande böcker på loppis till barnen.. och stolar tydligen.. ser ni denna helt fantastiska röda lilla stol.. kunde ju inte motstå…

och ni som följer mig på Instagram såg nog detta loppisfynd igår.. asså helt fantastiska..det finns så otroligt mycket möbler överallt på loppisar som det inte är något fel på.. blir helt matt av all nyproduktion.. kolla bara på dessa.. helt otroligt vackra.. 150kr.. och dessa stolar fick jag till mig var från början av 1800 talet.. bara det… hur häftigt är inte det…

och krukan… den med lite hyacinter i.. kommer bli så fint..

Nej nu ska jag och 4 åringen här hemma mumsa i oss lite pepparkakor innan vi ska hämta upp dom större tjejerna från skolan.. ”visst har vi köpt pepparkakorna som inte dödar chimpanserna mamma?” Ja det har vi.. ja dom här pepparkakorna smakar faktiskt lite godare måste jag säga… och för er som inte tycker att palmolja är så farligt.. börja googla runt lite och få lite mer koll på läget… du kan börja HÄR

Kram på er och ha en underbar dag!

Taggat , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *