Att göra sin egen smudge…

Jag älskar smudge men har aldrig gjort någon själv.. så tänkte jag.. varför inte..

Så för några veckor sen så testade jag…Jag hade nästan allt jag behövde i trädgården.. men tyvärr inte salvia så den fick jag köpa på Ica..

Salvia, rosmarin, marockansk mynta, pepparmynta och lavendel..

och ja jag köpte lite rosor också.. tänkte att det kunde bli fint..

men hur gör ni en smudge då? Jo så här…

Lägg ihop bladen i en bunt.

Bind ihop dem längst ner med ett bomullssnöre.

Vira sedan snöret uppåt runt bladen så att det blir en cigarr, vänd uppe vid toppen och vira snöret nedåt och fäst det längst ner.

Låt sedan torka i någon vecka eller tills du känner att den är torr, du kan lägga den i en korg och vända så att det hela tiden är luftigt, eller så kan du hänga upp den på tork i ett snöre.

och ni som vill ha lite mer exakta instruktioner.. alltså det finns hur många instruktioner som helst på nätet.. bara att googla loss..

superlätt.. bara lägga ihop och knyta..

ser nu hur underbara dom blev..

men nu kanske ni är några som sitter och funderar på vad tusan smudge är.. men då ska jag berätta det..

Smudge är en naturlig rökelse som består av en blandning torkade växter med specifika egenskaper. Att ”smudga” är en reningsritual, som använts av amerikanska Indianer i tusentals år. Man kan smudga både personer, djur, föremål, platser och allt som man vill rena, balansera och välsigna.

Man kan smudga sig inför viktiga beslut, eller innan man ska meditera, du kan också smudga dig innan en healingceremoni eller annan ceremoni. Innan du ger en massage behandling eller vilken annan behandling som helst, kan du smudga både dig själv och din patient. När du känner dig ur balans, fysiskt eller känslomässigt, när du behöver samla dig inför en uppgift. Använd fantasin och prova dig fram!

och nu kanske ni sitter där hemma och tänker.. men hur gör en sen då.. när smugen har torkat?

jo men vi tar det nu med..Du behöver en tändare eller tändstickor att tända eld på ditt smudgestick med. Ha också något som fångar upp glöd och aska, ett askfat eller något annat eldfast, en liten järngryta eller en kastrull.
Tänd eld så att det glöder som en cigarr, brinner det får du försiktigt blåsa ut elden så att det bara är glöd.
Gå sedan runt och låt röken rena ditt hem, utrymmen, din aura, dina kristaller, dina tarotkort eller vad du känner behöver renas! När du är klar så släcker du cigarren i kärlet, sen är det bara att tända den nästa gång du känner att du behöver den.

om ni visste hur underbart dessa små knyten luktade.. alltså helt fantastiskt!

doften som spred sig i hela huset medans dom torkade var helt fantastiskt..

och gissa om jag blev glad när det fungerade.. jag testade en av mina hemma gjorda smudge igår och tusan va dom pyrde på..nästan lite för mycket men till nästa gång så ska jag göra dom mycket tjockare.. så den inte pyr upp så fort..men så otroligt roligt att göra egna och lätt var det också.. kommer nog aldrig köpa igen.. nu blir det till att planera sommarträdgården lite bättre då jag måste få plats med en massa fler örter nu…

Kram

 

 

Taggat , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *