Boktips om Häxprocesserna..

Nu vet ju att jag läser det mesta jag kommer över om det stora oväsendet.. häxprocesserna som förföljt till största delen kvinnor genom tiderna.. och fortfarande kan jag tycka..

och jag tycker att det är en del av vår kvinnohistoria som vi måste veta om.. så jag tänkte att jag skulle tipsa om lite böcker som jag tycker är bra i detta ämne..

Vi kan ju börja med denna underbara lilla bok..  Svartalf och sotpacka, folktro och häxjakt i 1600-talets Sverige av Boel Söderberg. Det är svårt att förstå hur häxförföljelserna kunde ske om en inte vet något om den allmänna folktron under denna tid i Sverige. I denna bok så tas just detta upp och är en bra bok att börja med för att förstå folk på 1600-talet.

och här är Erotiska väsen av Ebbe Schön. Det är en fördjupning av alla olika väsen som folk trodde på. Den här boken är mycket bra..

När du sedan har fått lite mer kläm på 1600-talet och hur folk var då så kommer du lättare förstå hur det kommer sig att det kunde bli såhär.. och då finns det en massa bra böcker om just denna tidsperiod.. Häxor och trolldom av Ebbe Schön, Häxorna de stora trolldomsprocesserna i Sverige 1668-1676 av Alf Åberg

Häxornas försvarare av Jan Guillou .. ja den är faktiskt jäkla bra, och på youtube finns nog den tv serien som spelades in efter boken..

Älskade systrar… va ni har fått lida..

Men det finns ju en bok som verkligen har slagit an i mig.. kanske för att det har i mitt tycke helt rätt perspektiv i detta.. ett feministiskt perspektiv.. om ni bara vill läsa en bok i detta ämne läs denna.. jag har tjatat om denna bok förr.. Här men den är så fantastik på alla vis.. Där mörker möter ljus, en resa i kvinnohistoria av Agneta Nyholm Winqvist.

Jag hoppas ni läser någon av böckerna om häxprocesserna då jag tycker att det är en sån undanskuffad del i vår historia.. kanske så att den inte är så viktig för många.. men för oss kvinnor kanske än så viktigare.. men jag tände att jag ändå skulle passa på att tipsa om lite fler böcker som jag tycker är roliga.. Den här är ju helt fantastisk! Häxans trädgård av Hella Nathorst-Böös. Den passar den som är intresserad av historia, framförallt kvinnohistoria och medicinsk historia,Den som är intresserad av örtmagi förr och nu. Läkeörters roll i kvinnokraft och häxprocesserna… en helt fantastisk bok om du frågar mig!

Asså jag kan bara inte låta bli att köpa böcker det står häxa på i någon form.. men denna bok är bara för skoj och det finns massa roligt i den som du kan använda dig av..

Handtydning eller varför inte en kärleksdryck…

och denna lilla pärla.. här får du lära dig att tyda kaffesump och spå i händer.. helt fantastisk är den..

Hoppas att nu har sugit in alla dessa boktips och att ni läser någon av dem.. alltså Kvinnohistoria det är så oroligt att läsa om det.. och det är en förbannad ögonöppnare för strukturer i vårat samhälle som blir helt glasklara.. bara genom att läsa lite historie böcker.. så jag har bestämt att jag kommer ha det som ett återkommande tema här på bloggen.. kvinnohistoria.. jäkla fint det kommer att blir.. tänker samla alla bra böcker, podar, filmer och blogg tips där vi kan lära oss mer om vår fantastiska Kvinno historia.. vad tror ni om det?

Kram

Taggat , , ,

3 kommentarer till “Boktips om Häxprocesserna..

  1. Ja TACK GÄRNA återkommande tema på Detta! Tack för spännande boktips! Ska kolla biblan OCH finns inte DÄR kanske jag investerar ?

    1. skulle gissa att dom finns på bibblan.. bästa stället för att hitta böcker på detta tema.. kul att du gillar mitt tema förslag! Så roligt att få lite feedback.. tack

  2. […] 2018” ,”Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning 6 februari 2018” , ”Boktips om Häxprocesserna” ,”Lucia..ja hur var det nu med […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *