Tvättnötter och miljövänligt sköljmedel…

Japp nu har jag äntligen tagit klivet.. inget mer tvättmedel.. och nu skäms jag så jäkla mycket.. men jag har ju använt skölj medel.. men nu är det slut med det och det känns så jäkla bra!

Jag bestämde ett färdigt startpaket från Jordklok.se ett jäkla bra ställe att shoppa på om du frågar mig.. inte sponsrad måste jag tillägga!

Så kom det.. så jäkla pepp var jag.. ni med? Japp men då kollar vi..

jag beställde en påse med tvättnötter och en flaska med eterisk olja, för att få lite fräsch doft..

så här är dom förpackade som små nötterna.. som inte är nötter utan faktiskt fruktskal..

se va fin information en fick med..

och så här små och fina är dom.. och vet ni.. det funkar så jäkla bra!

Du tar ca 5 stycken av dessa tvättnötter och lägger dom i den medföljande påsen..

Jag droppar också på olja för doften..

Se här.. så lätta instruktioner.. förstår inte att jag inte gjort detta tidigare.. men nu undrar ni säkert varför det är ättika med på alla bilderna.. jo det ska jag berätta.

Här ser ni den.. mitt nya sköljmedel.. helt otroligt va bra det fungerar! Varför varför varför har jag inte bytt till detta tidigare… varför!!!! Men nu säger jag till alla ni som läser denna blogg.. byt ut ditt sköljmedel för guds skull!!

Gör såhär.. ta en halv deciliter ättika i sköljmedelsfacket och droppa ner ca 3-5 droppar eterisk olja.. och starta sedan maskinen som vanligt.. tvätten blir mjuk och doftar så där perfekt lagom.

Just nu använder jag den här.. men tycker lavendel är andra bäst.. ett tips är att ha citrondroppar på tvättnötterna och lavendel till sköljmedlet.. blir helt underbart!

sedan köpte jag även denna för vittvätt.. lever med en person som är manisk över vittvätten.. den måste vara vit.. ja ni förstår..

sedan tar vi ett sista tips för dom envisaste fläckarna.. Galltvål.. men det visste ni redan. Bara blöta och gnugga på fläcken med tvålen..

Så mina vänner där har ni det.. en helt ny mycket mycket mycket miljövänligare tvättrutin.. och det känns så jäkla bra.. och det funkar verkligen.. tvätten känns ren och luktar rent och gott.. jag ber verkligen er som fortfarande kör sköljmedel.. snälla snälla byt.. testa iallafall.. vi måste göra dom här valen som kan rädda våran planet.. det är lätt och billigt att byta till just den här metoden.. hoppas att detta inlägg inspirera några av er att byta…

Kram

 

Taggat , , , , , ,

4 kommentarer till “Tvättnötter och miljövänligt sköljmedel…

 1. Nå har jeg nettopp bestilt dette som julegaver til 6 stykker, og til meg selv. Takk for tips:))

 2. Precis hittat din Instagram och blogg och kikade på dina silversmycken som jag älskar? måste fråga vart du fått tag i dina ringhållare eller vad dem kallas ? superfina OCH även dina ringar??

  1. Jag har köpt dom hos ci´s keramik.. det finns ett helt blogginlägg om henne på bloggen där också länk till hennes hemsida finns.. kolla runt lite så hittar du nog.. roligt att du hittade hit!

 3. Hej Anna-lena!

  Har länge använt ättika och det fungerar ju skitbra 🙂 Inspirerad av dig har jag nu köpt tvättnötter, känner mig så peppad. Älskar när det finns bättre sätt att göra sådant vi gör ofta.
  Å heja dig med huvudstående, grymt jobbat.Vill åxå men har en axel som är för svag.Än.

  Ha en fin dag/Jill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *