Att klä om en soffa.

Ja alltså nu har jag äntligen gjort det.. klätt om soffan..

Det är ju knappt att jag vill visa en innan bild men så har såg den ut.. och en två soffa också.. men fy va den var skruttig alltså…

Men så hur börjar en då undrar ni.. jo jag började med att sy alla kuddar i soffan.. gjorde enkla örngott till alla soffans kuddar.. och ett stort örngott till alla sittkuddarna..

Ungefär halvvägs genom andra soffan kände jag bara..herre gud hur ska jag orka det här.. men det gick och kuddarna blev klara..

Dagen efter började jag med själva skalet till sofforna.. det var ganska svårt men nu ska ni får ett tips som jag har fått av en av mina bästa vänner..det kommer göra allt sååå mycket lättare om du ska sy.. vad som faktiskt..

Skyddsplast! Lägg på skyddsplasten på det mönstret eller möbel eller vad det nu än är du ska göra ett mönster av och rita av med en markeringspenna och klipp sedan ut delarna.. lägg dom genomskinliga delarna på tygen och klipp ut tygbitarna.. alltså visst är det bästa sy knepet ever!!

Lätt att skriva på och lätt att se markeringar och tyg.. bästa tipset..

sedan skulle jag nog aldrig ge mig på ett sånt här projekt om jag inte hade en overlock.. alltså jag älskar denna maskin.. allt blir så lätt.. och rolig.. men i iallafall.. jag sydde på en hel del under dagen och lyckade faktiskt klä om soffan..

Taaa daaa! Här är den.. visst blev den bra.. i början var jag så otroligt missnöd.. tyckte allt bara var fult.. men det blev litet bättre när en fick vänja sig lite.. och kanske inte var så självkritisk..

och visst är det roligt att ett litet sånt här projekt kan dra igång en renovering som stannat av.. det lixom tänder gnistan att komma igång igen..

Måste nog erkänna att både jag och min sambo.. och våra barn var något trötta på renovering efter att vi gjort klart övervåningen.. en behöver renoverings pauser.. annars tappar en lusten..

men hörni jag höll på att glömma.. ni kommer vilja veta vilket tyg jag har använt.. alltså håll i er nu.. jag köpte billigaste tyget jag hitta på Ikea..Ditte 29kr metern.. jag köpte en hel rulle på 25 meter och det gick åt.. ca 700kr kostade det att klä om dessa två soffor..

Jag är så otroligt glad över att jag gjorde detta.. kändes så himla fel att köpa en helt ny soffa bara för att tyget var slitet.. tusan vilket slit å släng.. nej laga det som går.. vi måste tänka på vår älskade lilla underbara blå planet.. hoppas detta kan inspirera till mer laga och diy istället för slänga och köpa nytt… nej kära ni nu ska jag avsluta detta superlånga blogginlägg och tack till alla er som orkade er hela vägen hit.. ni är bäst!

Kram

 

 

 

Taggat , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *