Taco tips… bästa receptet!

Ok… här kommer det.. bästa recepten till taco Fredagen!

Recepten till egen salas och guacamole.

vi börjar med Salsan, så du tar tomater eller krossade tomat på burk.. det är en smaksak.. ibland gör jag på finhackade tomater och ibland på krossade tomater.. ibland på båda.. som idag..

sen blir det en lök..

och paprika..

sedan hackar du rubbet och ner i burken..

och glöm inte koriandern.. jag brukar ta halva krukan till salsan och sedan andra halvan till guacamolen.

sedan måste vi ha lite smak.. jag brukar ta ca 1 msk vinäger, 1msk salt och sedan smakar jag av tills jag får så sött som jag vill med agaven.. om du vill använda vanligt vitt socker skulle jag ta lika av socker och salt.. men ni får smaka er fram..

rör om.. och sådär så har ni den godaste salsan och ni kommer aldrig i hela livet någonsin köpa skit salsa på burk.. jag lovar..

sen var det så va att jag hade lovat er ett guacamole recept också va.. jo så var det..

ok ta avokados, jag brukar göra på ca 4 st..

mosa alla avokado…

häll i lite av salsan.. efter smak..

sedan tjoffar du i vitlök, salt och koriander…

blanda om och din super guacamole är klar…alltså visst gick det fort.. och lätt!

alltså jag bara älskar dessa recept och det är så jäkla enkelt.. det går superfort att göra och blir tusen gånger godare än att köpa på burk.. alltså köp inte på burk.. nästa taco middag testar du dom här recepten i stället..

som att dom här recepten gick så jäkla fort att gå igenom så hinner jag ju tipsa om en bok som jag bara älskar och läser om och om igen… Yoga själslig detox. Om du inte har läst den.. ett tips från mig..

Här kommer recepten lite mer samlat.

Salsa: 1 burk krossad tomat, paprika,lök,korriander 1msk salt,socker, vinäger.

Guacamole: 4 avokados, koriander, salsa, vitlök, salt.

Båda recepten får ni som smaka er fram.. en del vill ha saltare salsa en del vill ha sötare.. våga smaka er fram till ert eget favorit recept och ni kan blanda i lite vad ni vill.. finns inga regler, med detta är ganska bra grund recept att börja med… hoppas ni får en härlig taco fredag..

Kram

 

Taggat , , , , , , , ,

3 kommentarer till “Taco tips… bästa receptet!

  1. Oh! Elsker alt som kan gjøre tacoen bedre, helt enig at hjemmelaget er best! Noen ganger lager jeg tilogmed hjemmelagde tortillas (men ikke så ofte) da blir det digg da! Ellers kan jeg anbefale mango og jordbær salsa, fantastisk godt! Jordgubb!

  2. […] mums! Sedan är det bara gå loss på massa tillbehör till dessa underbara taco burgare.. röd lök, avokado, paprika, sallad, majs, en klick aioli eller varför inte lite salsa och guacamole. […]

  3. […] Soyafärs så klart.. sedan tar du din salsa som blev kvar från tacosen sist.. recept hittar du HÄR […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *